Motorboating
Cycling
Walking
Motorboating
Cycling Walking
Fishing
Canoeing
Country wellness
Fishing
Canoeing Country Wellness
Vakantieregio Wolvega-Noordwolde-Weerribben:

Enorme afwisseling is aangename verrassing voor toerist

WOLVEGA (NL) – De vakantieregio Wolvega-Noordwolde-Weerribben is een bosrijk parklandschap dat doorsneden wordt door kleine riviertjes. De Friese Wouden (Oost-Friesland) vormt de vloeiende en zeer boeiende overgang van de Friese meren in het westen en de bossen en heidevelden van Drenthe.

 
De vakantieregio Wolvega is een romantisch gebied met veel kleine nostalgische dorpen en kleine gezellige hotels en restaurants en recreatiebedrijven. De tijd heeft er niet stil gestaan, maar de sfeer van weleer is gebleven. Het goede van vroeger hebben ze bewaard, voor de bewoners van de eigen streek én voor de toerist.


Enorme afwisseling
“Typerend voor de regio zijn niet de bossen,” vindt Albert Hendriks, journalist en directeur van het bureau voor toerisme Friesland Holland, “maar de grote verschillen in het landschap, de kleinschaligheid, de warmte, de romantiek. De enorme afwisseling verrast de toerist: de rivierdalen van de Tsjonger (Tjonger) en de Lende (Linde), bossen, weiden, boomwallen- en heidelandschappen op zandruggen en plassen en vaarten in de lagere delen. Kleine boerderijen, paardenhouderijen, hotelletjes, terrassen aan het water en in het bos, streekproducten en aparte bezienswaardigheden kleden het geheel aan. Je kunt er fantastisch fietsen, maar ook varen met een niet al te grote motorboot. Het is er ook nog eens relatief goedkoop.”

 
Wolvega Noordwolde Kaart Friesland

 

 
Lende (Linde) Noordwolde - Hanestede
Lende (Linde)
Noordwolde - Hanestede
Paviljoen Driewegsluis - Nijetrijne Noordwolde = Spokeplas
Paviljoen Driewegsluis - Nijetrijne Noordwolde - Spokeplas
Rottige Meente Holiday Region Wolvega
Rottige Meenthe  
Ossenzijl - Kalenberg - Nationaal Park De Weerribben
Ossenzijl - Kalenberg - Nationaal Park De Weerribben